Kedvezményezett neve: Lemeztechnika Gyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Komplex fejlesztés a Lemeztechnika Kft.-nél

Támogatás összege: 499.232.058,- Ft

Támogatás mértéke: 50 %

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.7-17-2017-00011

Megvalósítási ege: e:időszak: 2019.02.12. – 2020.02.27.

Projekt tartalma:

A projektnek két fő célja van, az egyik a kapacitás, a másik a hatékonyság és a versenyképesség növelése.

Jelen támogatási kérelmünk három projektelemet foglal magába:

- Pécsen egy új 3180 m2-es gyártócsarnok építése szociális kiszolgáló blokkal

- Ezen épületben kerülne elhelyezésre az automata TruLaser 5030 fiber lézervágó gép

- A pécsi saját erőből megvalósításra kerülő üzemünkben kerülne lehelyezésre a festőkabin rendszer

A csarnok építéssel és a festőkabin beszerzéssel sikerül elérnünk a kapacitás növekedést, hiszen új termelő felület jön létre, másrészt a festőkabinnak köszönhetően már a pécsi üzemünkben is elő tudunk állítani olyan termékeket, amik festést igényelnek. Eddig a pécsi üzemünkben festés hiányában, csak rozsdamentes termékeket tudtunk előállítani.

A lézervágógépnek köszönhetően nem csak a kapacitásunk növekszik, hanem a hatékonyságunk és versenyképességünk is, hisz az automata gép akár egy teljes műszakot képes végig dolgozni emberi beavatkozás nélkül, így 30%-kal növekszik a kapacitás és a hatékonyság is.

Termékeink nagyon széles palettán mozognak, hisz kisszériás termékeket állítunk elő, de a beruházás valamennyi termékünkre hatással van, hisz a fémmegmunkálás első lépése az alapanyag „szabása”, amihez elengedhetetlen a lézervágás.

A korábbiakban bemutatottak alapján elmondható, hogy jelenleg a vállalkozás fejlődésének gátja a kapacitás hiány, ami miatt nem tudja a meglévő gyártói igényeket sem teljes körűen kiszolgálni, nemhogy új vevőket kiszolgálni. Jelen fejlesztés következtében növekedne a vállalkozás kapacitása, ami által megerősödne a gazdasági teljesítménye, így a beszállítói tevékenység is megerősödne, hisz az árbevétel szinte egésze beszállítói tevékenységből származik.

Az automata lézervágó gépnek köszönhetően a cég elindul az automatizálás irányába, aminek köszönhetően jelentősen nő a vállalkozás versenyképessége.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a vállalkozás teljes mértékben kiaknázza a növekedési potenciálját, hisz míg 2010-ben alig 2500 m2-en folyt a termelésünk, addigra 2019-re eléri a 14000 m2-t. A folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhetően a cég meg tudja őrizni piaci pozícióját, sőt évről-évre tovább erősiti azt.
 
2019.02.19. Megkezdődött az építkezés
 
 
Javában zajlik a kivitelezés, pillanatképek az építkezésről
 
 
 
 
 
 
 
A megvalósult beruházás
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! - © 2009